Wie is Toos Poels

Bezieling
Mijn drijfveer is om mensen in hun kracht en innerlijk vertrouwen te stimuleren, zodat ze in de wereld kunnen zetten wie ze werkelijk zijn. Zo kan de wereld een stukje helderder worden en de mensen authentieker. Als bedrijfsmaatschappelijk werker, procesbegeleider, trainer en coach laat ik mensen ervaren hóe ze communiceren. Het is mijn bezieling om mensen te inspireren om vanuit verbinding contact te maken met een ander.

Vakopleidingen
In 1990 heb ik de VO therapeutisch maatschappelijk werk afgerond. In 2003 heb ik de vakopleiding ‘Trainer met Hart en Ziel®’ gevolgd. Zelf heb ik daar ‘hoofd’ aan toegevoegd, omdat het voor mij gaat om de samenhang tussen denken, voelen en zingeving. Systemisch en holistisch werken is mijn basisbenadering. In 2010 heb ik de opleiding bedrijfmaatschappelijk werk gevolgd aan de Hogeschool Utrecht.
Mijn specialismen zijn: RET, Kernkwaliteiten, Assertiviteit, Geweldloze communicatie en mindfulness. Ik volg de ontwikkelingen in mijn vak en blijf als persoon ook voortdurend lerend (o.a. door ervaringen uit de groepen die ik begeleid en in tantragroepen die ik volg).

Werkervaring
Naast procesbegeleider, trainer en coach ben ik (bedrijfs) maatschappelijk werker in Liemerije (Verpleeghuis Zevenaar). Ik houd van samenwerken waarbij ieder vanuit de eigen professionaliteit persoonlijke inbreng heeft. Door mijn werkervaring ben ik op de hoogte van de valkuilen die spelen in de zorg. Ik heb trainingen ontwikkeld op het gebied van teambuilding en communicatieve vaardigheden en die gegeven bij diverse zorginstellingen.

Persoonlijk
Woonachtig in Arnhem en meemoeder van een dochter. Lang geleden ben ik actief geweest als feministe in de tweede golf. Ik sta niet meer op de barricades maar heb het feministische gedachtengoed geïnternaliseerd. Vooral naar de maatschappelijke positie van vrouwen toe heb ik inspiratie en empowerment te bieden.

Vrije tijd
Ik ben dol op buiten zijn en bewegen in de natuur, van wandelen en fietsen tot zwemmen en nordic walken. Ik reis graag, op zoek naar andere culturen en laat me raken door alles wat de natuur laat zien. De kleuren van zand en steen in de woestijn, het avontuur van een slang op je pad of pelikanen op een plas. Mijn liefde voor wat ik zie en wat mij raakt legt ik vast in fo-toos.

> Zie mijn galerie
> Zie mijn blog toosphotoos