Fotogalerie

Een beeld raakt me en nodigt me uit het vast te leggen. Dat moment deel ik graag met anderen via mijn mooiste pho-toos.
Een beeld is ook een communicatie-middel: “een foto zegt soms meer dan woorden”.

Mijn beeldmerk is een stapeltje stenen. Stenen zijn een oermaterie. Mijn hele leven al ben ik gefascineerd door mineralen en stenen landschappen. In de opbouw van mijn beeldmerk zie ik de stapsgewijze opbouw van contact, van communicatie.

In de galerie zal ik met enige regelmaat nieuwe foto’s en series tentoonstellen. Mensen die vaker foto’s van mij willen zien verwijs ik naar mijn blog Toosphotoos

Reacties op mijn fotoos zijn welkom!

Foto’s in opdracht
Voor belangstellenden ben ik (als amateurfotograaf) ook in te huren voor portretfoto’s en illustraties voor website of folder. Neem contact met me op als je hier interesse in hebt.  Dit kan via mijn contactpagina.

5 elementen op Hawaii

Hawaii bestaat uit 137 vulkanische eilanden midden in de Stille Oceaan. Er zijn 8 grote eilanden die bewoond zijn. In Hawaii is het warm, er is regelmatig zon en het regent er veel en dat staat voor een weelderige plantengroei met veel bloemen. het beeld dat wij Europeanen ook kennen van Hawaii! Nu was ik er nog in de winter (maart '09) en dan is de bloei nog beperkt, toch heb ik enorm genoten van de groei en bloei. Elk eiland bestaat uit vulkanisch gesteente, tropisch regenwoud, akkers met rietsuiker en tabak, lavastranden, gouden stranden en meer. Tijdens mijn vakantie heb ik me ondergedompeld in de vijf elementen aarde, lucht, vuur, water en ether, die ik hier in al hun glorie toon!

Graancirkels

Graancirkels of graanformaties zijn adembenemende geometrische figuren, die verschijnen in onze akkers en velden. Om een idee te geven waar het overgaat laat ik hier een aantal foto's zien van formaties die in 2008 zijn verschenen in Wiltshire in Engeland.

stapelstenen

Mijn beeldmerk is gevormd door een aantal van deze steenpoppetjes.

verbindingen

Het thema verbinding neemt een centrale plaats in binnen de communicatie. Het is ook een van mijn persoonlijke aandachtpunten, daardoor kan ik er bij anderen ook juist de vinger op leggen. Bij de geweldloze communicatie is het een de pijlers. Met deze pho-toos wil ik het thema een bredere ingang geven.

sporen in het zand

Hoe fascinerend kan zand zijn...

paardebloemen

Paardebloemen, een van de bloemen die iedereen kent. In april zie je haar overal en daarom is ze juist zo krachtig. In de plantengeneeskunst neemt ze een grote plaats in. Bij nadere beschouwing met het fototoestel laat ze zich geweldig vangen.

Houtstructuren

Wonderlijk vind ik het hoe de natuur inwerkt op het hout en er fantastische vormen en patronen ontstaan. Als er iets in de weg staat plooit de stam van een boom er zich gewoon omheen. Dat levert bijzondere structuren op. Hoe de boom gegroeid is zie je ook terug in oud en verweerd hout. Die oervormen kunnen me ontroeren en diep raken.

portretten

Op verzoek maak ik portretfoto's voor gebruik in folder of website. Natuurlijk maak ik ook portretten als iemand me treft. Hier een paar van de mooisten.

zandduinen

De foto's van deze zandduinen zijn allemaal gemaakt in Libie. Het landschap in de woestijn is adembenemend mooi. Steeds weer anders door het spel van licht en schaduw met de glooiingen, de dalen en de afwisseling in hoog en laag. Ook de wind doet mee en laat het zand ribbelen en golven. Ik bleef maar foto's maken en genieten en steeds stiller worden.